Tasting Whisky is one thing, experiencing is another...

Inspirerende ontmoetingen – deel 1

Tijdens Whisky Weekend Twente in maart 2023 komen we bij een stand van de The Chamberick Distillery. Op de tafel nog geen whisky maar wel “The Immature” en andere prachtige distillaten, in simpel maar prachtig ogende flessen. Daar zo meer over.

Achter de tafel staat o.a. Laetitia de Hoog de distilleerder en eigenaar die verteld hoe ze haar droom aan het waar maken is, Whisky distilleren in Nederland. Samen met haar man Joeri hebben ze een karakteristieke woonboerderij in het plaatsje Kamerik gekocht en zelf een oude koeienstal gerenoveerd en omgebouwd tot kleine distilleerderij. Dit was zeker niet zonder tegenslag. In de winter 2018 is ze gestart met de opleiding tot Distillateur.

Toe de distilleerderij klaar was is ze verschillende distillaten gaan maken van producten uit eigen en omringende fruitgaarden zoals Happy New Pear een werkelijk heerlijke “Eau de Vie” van peren en een calvatres van appels (mag geen Calvados heten omdat het een beschermende naam is). Ook een kruidige gin, een chocolade likeur Chocolate Fireguard en nog veel meer heeft ze in het assortiment. Allemaal bijzonder en met veel liefde gemaakt.

Maar hoe zit het met de whisky…de eerste whisky zal 2024 op de markt komen. Dan voldoet het aan alle voorwaarde waaronder 3 jaar en een dag op het vat. Maar om toch alvast een preview te kunnen geven heeft ze The Immature op de markt gebracht. Dit is dezelfde spirit maar 4 maanden gerijpt op een klein first-fill Frans eikenhouten vat waardoor er veel houtcontact is en dus sneller meer smaak. Deze heb ik mogen proeven en is voorbode voor veel moois! Helaas is deze Immature niet meer te koop (ik heb gelukkig nog een half flesje) maar je kun nog wel een Whiskyfreak membership kopen (ben natuurlijk lid) waar je naast allerlei leuke hebben dingen krijgt ook als eerste een fles whisky krijgt als deze in 2024 uitkomt. Als je naar de site gaat vind je hier mee over, www.thechamberick.com

Ik vond het een inspirerende ontmoeting en ook wel een klein beetje jaloers.

Binnenkort het tweede deel van het verhaal, namelijk het bezoek aan deze distilleerderij op wereld whiskydag 2023.

Deel dit verhaal!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *